Thajské kuřecí kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky olej
4 ks brambory
1 ks cibule
500 g kuřecí prsa
1 plechovka kokosové mléko
0 hrnečků kuřecí bujon
podle chuti
1 lžička bazalka
1 lžička rybí omáčka
1 lžička limetová šťáva
4 lžičky červená kari pasta

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ingredience, zeleninu očistíme. Brambory oloupeme. Maso použijeme kuřecí - prsa či stehenní řízky.

  2. Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari pastu (množství podle chuti), Mícháme asi 1 minutu, dokud se neobjeví výrazné aroma.

  3. Na kari základ přidáme kuřecí maso nakrájené na 2 - 3 cm velké kousky a vaříme do uzavření masa. Přidáme 4 menší brambory nakrájené na 1,5 cm čtverečky a bujon, vše při občasném míchání vaříme 20 minut pod pokličkou. Na závěr přidáme zbylé ingredience podle chuti (kokosové mléko, limetovou šťávu, bazalku a rybí omáčku), povaříme asi 5 minut a thajské kuřecí kari je hotové.

  4. Thajské kuřecí kari podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!