Thajské filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
120 g rajče
citron
400 ml kečup
0.5 lžičky vegeta
50 ml olivový olej
0.5 lžičky drcený pepř
650 g rybí filé
120 g kompotovaný ananas
2 ks paprika (barevná)
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme, osušíme a nasolíme. Omytá rajčata a papriky nakrýjíme na kolečka.

  2. Zapékací misku dobře vymažeme olejem, vložíme do ní rybu, zasypeme kompotovaným ananasem, vegetou a pak ještě přelijeme ananasovou šťávou a jemným kečupem. Vložíme do předehřáté trouby na 150°C a zapékáme 20 až 30 minut.

  3. Připravenou zeleninu naskládáme na rybu, zlehka zakápneme olivovým olejem. Misku přiklopíme a pečeme dalších 15 minut, tentokráte již při 250°C. Podle potřeby podléváme vodou. Thajské filé posypeme drceným pepřem, dosolíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!