Jemné bramborovo-mrkvové pyré recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 lžíce máslo
8 ks brambory
4 ks mrkev
4 - 6 lžic smetana na vaření
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Brambory a mrkev dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 15 minut doměkka. Poté scedíme

  2. Ještě horkou zeleninu zalijeme smetanou, přidáme máslo a rozšťoucháme na pyré, případně můžeme nechat i větší kousky, záleží na vlastní chuti. Podle potřeby dosolíme

  3. Jemné bramborovo-mrkvové pyré podáváme jako přílohu a opět podle vlastní chuti doplníme nejrůznějšími semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!