Jemné bramborové zámotky plněné špenátem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 600 g brambory 4 ks žloutek bílek 200 g polohrubá mouka mletý černý pepř
Postup Jemné bramborové zámotky plněné špenátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé oloupeme. Vychladlé brambory nastrouháme najemno a promícháme se solí, vejcem a moukou. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zaprášíme moukou a necháme krátce odležet
Žloutky oddělíme od bílků. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se žloutky, solí a pepřem. Bílky lehce prošleháme se solí. Čerstvý špenát očistíme, omyjeme a osušíme
Bramborové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na tenkou placku. Placky potřeme žloutkovou ochucenou směsí a poklademe listy špenátu. Každý plát zavineme a uzavřeme do závinu a potřeme bílkem. Takto připravené knedlíky vaříme zvolna v osolené vodě asi 15 minut. Pak zámotky vyjmeme, potřeme olejem a po 5 minutách nakrájíme na plátky
Bramborové zámotky plněné špenátem můžeme podávat samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masům a omáčkám.