Jemné bramborové zámotky plněné špenátem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
600 g brambory
4 ks žloutek
bílek
200 g polohrubá mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé oloupeme. Vychladlé brambory nastrouháme najemno a promícháme se solí, vejcem a moukou. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zaprášíme moukou a necháme krátce odležet

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se žloutky, solí a pepřem. Bílky lehce prošleháme se solí. Čerstvý špenát očistíme, omyjeme a osušíme

  3. Bramborové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na tenkou placku. Placky potřeme žloutkovou ochucenou směsí a poklademe listy špenátu. Každý plát zavineme a uzavřeme do závinu a potřeme bílkem. Takto připravené knedlíky vaříme zvolna v osolené vodě asi 15 minut. Pak zámotky vyjmeme, potřeme olejem a po 5 minutách nakrájíme na plátky

  4. Bramborové zámotky plněné špenátem můžeme podávat samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masům a omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!