Tetin biskupský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
rozinky
1 ks prášek do pečiva
ořechy
1 hrnek cukr moučka
200 g hera
2 ks vanikový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
0.4 hrnku vlažné mléko
kandované ovoce
na potření
marmeláda
poleva
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, žloutky a heru ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh ušlehaný z bílků a zamícháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy, rozinky a kandované ovoce. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy.

  2. Tetin biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme i dozdobit bílou polevou.

  3. Tetin biskupský chlebíček necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!