Makoveček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
1 ks vejce
3 lžíce rum
4 lžíce mléko
1 ks bílek
1 balíček prášek do pečiva
vanilka
250 g cukr moučka
mletá skořice
citronová kůra
80 g mletý mák
200 g vařené brambory
mletý hřebíček
2 lžíce vřelá voda
40 g jemná krupice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Uvařené brambory nastrouháme najemno. Formu dobře vymažeme a vysypeme. Případně ji můžeme vyložit pečícím papírem

  2. Žloutek utřeme s cukrem a mlékem do pěny. Přidáme brambory, krupici, prášek do pečiva, koření, mák a nakonec pevný sníh ze 2 bílků. Těsto dáme do připravené formy a zvolna upečeme

  3. Prochladlý makoveček namažeme pikantní zavařeninou a potřeme bílou rumovou polevou, kterou připravujeme výhradně z prosetého moučkového cukru, nejprve přidáme rum, pak vřelou vodu. Třeme v porcelánové misce tak dlouho, až zbělí a zhoustne

  4. Hotový makoveček nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy