Těstoviny se zelím a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1-2 stroužky česnek
1 ks cibule
0.5 balíčku těstoviny
3-4 dl bílé víno
1 lžíce sojová omáčka
400 g mleté maso
0 hlávek hlávkové zelí
1-2 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vhodné jsou vřetena, ale lze připravit z jakýchkoliv těstovin (kolínka, mašličky). Zeleninu očistíme.

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté maso, já používám míchané hovězí a vepřové, ale lze použít i jednodruhové. Maso chvilku restujeme, poté osolíme, opepříme, přidáme mletou červenou papriku, zázvor, sojovou omáčku a zelí nakrájené na kostičky (cca 1/3 malé hlávky).

  3. Vše podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka (cca 10 - 15 minut). Podle potřeby můžeme ještě podlévat vodou tak, aby zbylo trochu šťávy.

  4. Do hotové masovo-zelné směsi přidáme uvařené těstoviny a už jen krátce prohřejeme.

  5. Těstoviny se zelím a mletým masem podáváme jako sytý oběd či večeři, můžeme přizdobit zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!