Těstoviny se zelím a mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 1-2 stroužky česnek 1 ks cibule 0.5 balíčku těstoviny 3-4 dl bílé víno 1 lžíce sojová omáčka 400 g mleté maso 0 hlávek hlávkové zelí 1-2 lžičky mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Těstoviny se zelím a mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vhodné jsou vřetena, ale lze připravit z jakýchkoliv těstovin (kolínka, mašličky). Zeleninu očistíme.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté maso, já používám míchané hovězí a vepřové, ale lze použít i jednodruhové. Maso chvilku restujeme, poté osolíme, opepříme, přidáme mletou červenou papriku, zázvor, sojovou omáčku a zelí nakrájené na kostičky (cca 1/3 malé hlávky).
Vše podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka (cca 10 - 15 minut). Podle potřeby můžeme ještě podlévat vodou tak, aby zbylo trochu šťávy.
Do hotové masovo-zelné směsi přidáme uvařené těstoviny a už jen krátce prohřejeme.
Těstoviny se zelím a mletým masem podáváme jako sytý oběd či večeři, můžeme přizdobit zelenou petrželkou.