Buchtičky s krémem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g cukr 1 špetka sůl 1 lžíce rum 2 ks žloutek 750 ml mléko 1 kostka droždí 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 200 ml vlažné mléko 200 g rostlinný tuk 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Buchtičky s krémem
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Mouku kolem důlku posolíme. Do důlku nalámeme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme teplým mlékem. Počkáme, než nám uprostřed vzejde kvásek. Tuk rozpustíme a trochu si dáme stranou na později
Poté přidáme ostatní ingredience - cukr, žloutky, rozpuštěný tuk a citronovou kůru. Vymícháváme, dokud nedostaneme hutné těsto, které dáme na teplé místo vykynout
Po vykynutí z těsta tvarujeme kuličky, které vkládáme do máslem vymazaného pekáče nebo zapékací misky. Jednotlivé "řádky" buchtiček potíráme rozpuštěným tukem ze všech stran, aby se nám neslepily. Buchtičky necháme ještě nakynout a pečeme asi při 220 °C dozlatova
Zatím si připravíme krém. Mléko osladíme a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme vanilkový pudink a vanilkový cukr. Tuto směs přidáme do mléka a ještě krátce povaříme. Můžeme přidat lžíci rumu nebo rumové aroma
Upečené buchtičky rozebereme, rozdělíme na talíře a přelijeme krémem. K buchtičkám s krémem můžeme přidat čerstvé ovoce.