Buchtičky s krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g cukr
1 špetka sůl
1 lžíce rum
2 ks žloutek
750 ml mléko
1 kostka droždí
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
200 ml vlažné mléko
200 g rostlinný tuk
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Mouku kolem důlku posolíme. Do důlku nalámeme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme teplým mlékem. Počkáme, než nám uprostřed vzejde kvásek. Tuk rozpustíme a trochu si dáme stranou na později

  2. Poté přidáme ostatní ingredience - cukr, žloutky, rozpuštěný tuk a citronovou kůru. Vymícháváme, dokud nedostaneme hutné těsto, které dáme na teplé místo vykynout

  3. Po vykynutí z těsta tvarujeme kuličky, které vkládáme do máslem vymazaného pekáče nebo zapékací misky. Jednotlivé "řádky" buchtiček potíráme rozpuštěným tukem ze všech stran, aby se nám neslepily. Buchtičky necháme ještě nakynout a pečeme asi při 220 °C dozlatova

  4. Zatím si připravíme krém. Mléko osladíme a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme vanilkový pudink a vanilkový cukr. Tuto směs přidáme do mléka a ještě krátce povaříme. Můžeme přidat lžíci rumu nebo rumové aroma

  5. Upečené buchtičky rozebereme, rozdělíme na talíře a přelijeme krémem. K buchtičkám s krémem můžeme přidat čerstvé ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!