Buchtičky se šodó recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl 2 ks žloutek 750 ml mléko 250 ml mléko 1 kostka droždí 3 lžíce cukr krupice 100 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 500 g hladká mouka 1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Buchtičky se šodó
Postup přípravy receptu
-
Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchtičky a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout. V průběhu kynutí asi 2x prohněteme
Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Buchtičky pečeme na 175 °C asi 20 minut. Ještě horké upečené buchtičky opět z vrchu potřeme olejem a kdo chce, může pocukrovat
Krém na buchtičky uvaříme podle návodu na pudinku s tím rozdílem, že použijeme větší množství mléka. Asi o polovinu více mléka než je v návodu. Pro chuť přidáme trochu rumu a vanilkový cukr
Buchtičky se šodó podáváme přelité vanilkovým krémem (šodó).