Buchtičky se šodó recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
2 ks žloutek
750 ml mléko
250 ml mléko
1 kostka droždí
3 lžíce cukr krupice
100 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
500 g hladká mouka
1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchtičky a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout. V průběhu kynutí asi 2x prohněteme

  2. Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Buchtičky pečeme na 175 °C asi 20 minut. Ještě horké upečené buchtičky opět z vrchu potřeme olejem a kdo chce, může pocukrovat

  3. Krém na buchtičky uvaříme podle návodu na pudinku s tím rozdílem, že použijeme větší množství mléka. Asi o polovinu více mléka než je v návodu. Pro chuť přidáme trochu rumu a vanilkový cukr

  4. Buchtičky se šodó podáváme přelité vanilkovým krémem (šodó).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!