Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
2 lžíce solamyl
5 dl mléko
500 g těstoviny
2 dl smetana ke šlehání
200 g tvrdý sýr
2 ks mladá cibulka
4 kostky sýr Apetito
podle chuti
sůl
tymián
bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibulky očistíme a i s natí jemně nasekáme.

  2. Česnek a cibulky osmahneme dozlatova na oleji s s bazalkou a tymiánem, přilijeme šlehačku a pomalu rozpustíme Apetito. Přilijeme většinu mléka, ve zbytku rozmícháme solamyl. Sýr jemně nastrouháme a přidáme do omáčky. Vaříme na velmi slabém plameni. Do omáčky za stálého míchání přilijeme mléko se solamylem, dosolíme a přešleháme metličkou. Necháme ještě 2 minuty povařit při nízké teplotě.

  3. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu, nešetříme vodou. Těstoviny scedíme.

  4. Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře a polijeme omáčkou. Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou ozdobíme lístky čerstvých bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!