Těstoviny s tuňákovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
petrželka
3 ks filé
1 lžíce kapary
400 g těstoviny
1 konzerva tuňák
olivový olej
mletý pepř
1 sklenice boloňská omáčka
100 ml bílé fíno

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a slijeme.

  2. Filé nakrájíme na malé kousky a na rozpáleném oleji prudce s jemně nasekaným česnekem osmahneme. Přidáme hotovou omáčku, kapary a zalijeme bílým vínem. Krátce povaříme. Slijeme olej z tuňáka a maso rozmačkáme vidličkou. Nasypeme je do omáčky a prohřejeme. Pikantně dochutíme solí a pepřem.

  3. Na talíře rozdělíme těstoviny a přelijeme je tuňákovou omáčkou. Těstoviny s tuňákovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!