Smažené bramborové hrudky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
80 g solamyl
500 g vařené brambory
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a podle chuti okořeníme. Záleží na tom, jak je chceme podávat

  2. Nakrájené kostky brambor obalíme ve škrobové moučce a spojíme vejcem. Ochutíme solí, pepřem a podle volby ostatním kořením. Postupně vmícháme smetanu tak, aby všechny kousky brambor byly řádně obalené. Necháme asi 5 - 10 minut odležet

  3. Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vkládáme po lžíci bramborovou směs a smažíme z obou stran dozlatova. Smažené hrudky necháme okapat na ubrousku a ihned podáváme

  4. Bramborové smažené hrudky můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu chodu, ale i samostatně jako chuťovku. Bramborové hrudky výborně chutnají okořeněné chilli paprikou nebo ochucené česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!