Smažené bramborové doutníky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
1 - 2 ks vejce
2 lžíce máslo
400 g brambory
majoránka
hladká mouka
300 g polohrubá mouka
bílá strouhanka
mletý černý pepř
50 g sýr gouda
Postup Smažené bramborové doutníky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a ještě vlažné prolisujeme, můžeme i jemně nastrouhat. Vejce rozšleháme a oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle
Na pomoučněném vále spojíme prolisované brambory se změklým máslem, sýrem, vejci, utřeným česnekem a majoránkou. Pak postupně přidáváme polohrubou mouku a vše zpracujeme v hutnější těsto
Z ochuceného bramborového těsta tvoříme válečky ve velikosti doutníků, které obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Takto připravené bramborové doutníky vkládáme do středně rozpáleného oleje a smažíme zvolna ze všech stran dorůžova
Smažené bramborové doutníky podáváme jako teplou chuťovku se zeleninovými saláty a jako přílohu k hlavním chodům.