Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička máslo
1 balíček penne
250 g gorgonzola
2 ks kuřecí prsa
2 kelímky sladká smetana
3 ks tavený sýr bez příchuti
podle chuti
sůl
parmazán
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, okořeníme a osolíme.

  2. Kuřecí maso orestujeme na kousku másla s olejem. Orestované maso vyjmeme a do pánve vlijeme smetanu a přidáme rozpustit tavený sýr s nastrouhanou gorgonzolou. Opepříme a popřípadě trochu osolíme. Pozor, moc nesolíme! Já nesolím vůbec, protože sýry už jsou slané dost. Solím jen na začátku trochu kuřecí maso. Když je omáčka hladká, vrátíme zpět kuřecí maso a jídlo je hotovo. Pokud omáčka zbude, není problém ji opět ohřát, ale to už ji mírně naředíme mlékem. Sýr v ní totiž po vychladnutí zhoustne.

  3. Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly můžeme na talíři posypat nastrouhaným parmazánem, popřípadě sypeme strouhaným eidamem a takto připravené jídlo podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!