Telecí roláda s nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 ml vývar
3 ks vejce
2 - 3 lžíce máslo
strouhanka
1 hrst petrželka
150 g šunka
50 g šunka
200 ml mléko
3 ks žemle
muškátový květ
2 - 3 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
1000 g telecí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso omyjeme, osušíme a podélně nakrojíme tak, aby vznikl obdélníkový plát, který tence rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a necháme v chladu odpočinout

  2. Mezitím si připravíme nádivku. Žemle nakrájíme na jemné kostičky a vložíme do mísy. V mléce rozkvedláme celá vejce, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Hlavičky jarní cibulky nakrájíme kolečka a petrželovou nať jemně usekáme. 50 g šunky nakrájíme nadrobno. Na másle krátce orestujeme nakrájenou cibulku se šunkou a tuto směs promícháme s nakrájeným pečivem. Pak vše zalijeme mlékem s vejci a necháme tekutinu zcela vsáknout do žemle. Z takto připravené směsi vypracujeme nádivku, kterou ochutíme bylinkami a podle potřeby zahustíme strouhankou

  3. Na plát masa rozložíme plátky šunky, navrstvíme připravenou nádivku, vše svineme v roládu, kterou upevníme jehlami nebo nití. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C doměkka. Během pečení telecí roládu podle potřeby podléváme vývarem

  4. Telecí roládu s nádivkou nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!