Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
50 g máslo
1 kg cuketa
500 g těstoviny
50 g parmazán
4 lžíce olivový olej
100 ml kysaná smetana
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak oloupaný česnek

  2. Ve velké mělké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Zlehka na nich osmažíme plátky česneku a cuket, osolíme a opepříme. Smažíme asi 20 minut, aby byly cukety velmi vláčné

  3. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme

  4. K cuketám přidáme smetanu a většinu nastrouhaného parmazánu a necháme na mírném varu probublat. Do cuketové omáčky vysypeme scezené těstoviny a vše spolu důkladně promícháme

  5. Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou podáváme sypané petrželkou a zbylým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!