Polentové placky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
2 ks vejce
4 - 5 lžic solamyl
150 g vinná klobása
sušené oregano
mletý černý pepř
250 g kukuřičná polenta

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka a oloupaný česnek prolisujeme

  2. Z polenty a vývaru uvaříme podle návodu na obalu hustou kaši. Do zchladlé kaše zapracujeme vejce, solamyl, vinnou klobásu a prolisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a propracujeme do hladka

  3. Z připraveného polentového těsta tvoříme lžící na rozpáleném oleji placky, které z obou stran opečeme dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat

  4. Smažené polentové placky s vinnou klobásou podáváme jako chuťovku se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!