Polentový koláč s rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

300 g cukr
200 ml olej
4 ks vejce
2 lžičky prášek do pečiva
300 g rybíz
250 ml jablečný džus
300 g hladká mouka
máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
100 g kukuřičná polenta

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz zbavíme stopek, opláchneme a necháme okapat

  2. Připravíme si sypkou směs. Prosátou mouku promícháme s kypřícím práškem a polentou

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C a dortovou formu o průměru asi 24 cm vymažeme máslem, vysypeme moukou a dno poklademe rybízem

  4. V míse vyšleháme vejce s cukrem na hladký hustý krém, ke kterému přilijeme olej a stoprocentní džus. Nakonec do těsta vmícháme sypkou směs, krátce promícháme a přendáme do připravené formy

  5. Polentový koláč s rybízem pečeme zvolna přibližně 60 minut. Jestli je koláč upečený, zjistíme pomocí špejle, která musí po zkoušce zůstat suchá. Hotový koláč necháme asi 10 minut odpočinout, pak ho vyklopíme z formy a vychladlý nakrájíme na porce

  6. Polentový koláč s rybízem podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji, je dobrý i jen tak samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!