Polentový koláč s rybízem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 300 g cukr 200 ml olej 4 ks vejce 2 lžičky prášek do pečiva 300 g rybíz 250 ml jablečný džus 300 g hladká mouka máslo na vymazání polohrubá mouka na vysypání 100 g kukuřičná polenta
Postup Polentový koláč s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Rybíz zbavíme stopek, opláchneme a necháme okapat
Připravíme si sypkou směs. Prosátou mouku promícháme s kypřícím práškem a polentou
Troubu předehřejeme na 180 °C a dortovou formu o průměru asi 24 cm vymažeme máslem, vysypeme moukou a dno poklademe rybízem
V míse vyšleháme vejce s cukrem na hladký hustý krém, ke kterému přilijeme olej a stoprocentní džus. Nakonec do těsta vmícháme sypkou směs, krátce promícháme a přendáme do připravené formy
Polentový koláč s rybízem pečeme zvolna přibližně 60 minut. Jestli je koláč upečený, zjistíme pomocí špejle, která musí po zkoušce zůstat suchá. Hotový koláč necháme asi 10 minut odpočinout, pak ho vyklopíme z formy a vychladlý nakrájíme na porce
Polentový koláč s rybízem podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji, je dobrý i jen tak samotný.