Těstoviny s kachním masem a mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks mrkev
2 lžíce sherry
3-4 lžíce slunečnicový olej
4 lžíce sójová omáčka
1 ks limetková šťáva
50 g loupané mandle
100 g bambusové výhonky
1 ks červená cibule
4 ks kachní prsa
400 g čínské nudle

Postup přípravy receptu

  1. Čínské nudle připravíme podle návodu. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Kachní prsa umyjeme a nakrájíme na nudličky. V míse promícháme sójovou omáčku, limetkovou šťávu, sherry a 2 lžíce oleje. Nudličky naložíme do marinády a necháme v chladu aspoň hodinku odležet.

  2. Pak kachní maso vyjmeme z marinády a opečeme. Přidáme mandle, nakrájené bambusové výhonky, mrkev, cibuli, česnek a znovu orestujeme. Nakonec vložíme okapané čínské nudle. Všechno zalijeme marinádou a na mírném ohni prohřejeme. Těstoviny s kachním masem a mandlemi osolíme a můžeme podávat.

  3. Těstoviny s kachním masem a mandlemi ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!