Těstoviny s houbovo-sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml mléko
100 g niva
100 g eidam
0.5 svazku jarní cibulka
150 g čerstvé houby
200 g vepřové maso
1 balíček těstoviny (vřetena)
podle potřeby
olej
voda na podlití
hotová jíška
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
rukola

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, kostičky či nudličky, zakápneme olejem, osolíme, opeříme a restujeme. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny. Až má maso lehkou kůrčičku, přidáme houby. Já dávám hříbky, ale je to jedno, žampiony, hlívu, co máte rádi. Houby chvíli restujeme s masem, poté přidáme vodu, necháme probublat a zalejeme mlékem.

  2. Než se nám směs začne vařit, nakrájíme si nivu a eidam (nebo jiný sýr), zase dle chuti. Připravíme si také letní cibulku. Přidáme do směsi a za stálého míchání necháme rozpustit sýry. Omáčku zahustíme podle potřeby. Dosolení nebývá nutné, jelikož niva je slaná sama o sobě.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

  4. Těstoviny s houbovo-sýrovou omáčkou Ihned podáváme. Na talíř můžeme přidat ještě pár lístků rukoly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!