Těstoviny Quatro formagi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 120 g máslo 100 g mozzarella 100 g parmazán 100 g gorgonzola 1 hrst sekaná petrželka 50 g zelené olivy 50 g černé olivy 1 hrst sekaná bazalka 1 špetka mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 75 g sušená rajčata v oleji 400 g těstoviny farfalle 100 g provolone
Postup Těstoviny Quatro formagi recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly "al dente". Uvařené je scedíme, promícháme s polovinou másla, posekanými bylinkami a sušenými rajčaty.
Mezitím připravíme sýry. Mozzarellu nakrájíme na menší plátky, gorgonzolu nebo nivu rozdrobíme, provolone nakrájíme na jemné nudličky, parmazán nastrouháme.
Vychladlé těstoviny rozdělíme na čtyři díly. Každý promícháme s jedním druhem sýra. Mozzarellu a provolone promícháme s nakrájenými zelenými olivami, gorgonzolu a parmazán s olivami černými. Čtyři směsi vložíme postupně vedle sebe do zapékací mísy, pokryjeme zbytkem másla a při teplotě 200°C zapékáme až do chvíle, kdy se sýry začnou rozpouštět.
Těstoviny Quatro formagi podáváme s rajčatovým salátem a bazalkou.