Těstoviny Quatro formagi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
120 g máslo
100 g mozzarella
100 g parmazán
100 g gorgonzola
1 hrst sekaná petrželka
50 g zelené olivy
50 g černé olivy
1 hrst sekaná bazalka
1 špetka mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
75 g sušená rajčata v oleji
400 g těstoviny farfalle
100 g provolone

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly "al dente". Uvařené je scedíme, promícháme s polovinou másla, posekanými bylinkami a sušenými rajčaty.

  2. Mezitím připravíme sýry. Mozzarellu nakrájíme na menší plátky, gorgonzolu nebo nivu rozdrobíme, provolone nakrájíme na jemné nudličky, parmazán nastrouháme.

  3. Vychladlé těstoviny rozdělíme na čtyři díly. Každý promícháme s jedním druhem sýra. Mozzarellu a provolone promícháme s nakrájenými zelenými olivami, gorgonzolu a parmazán s olivami černými. Čtyři směsi vložíme postupně vedle sebe do zapékací mísy, pokryjeme zbytkem másla a při teplotě 200°C zapékáme až do chvíle, kdy se sýry začnou rozpouštět.

  4. Těstoviny Quatro formagi podáváme s rajčatovým salátem a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!