Těstovinový salát se zeleninou a zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks rajče
0 balení těstoviny
1 konzerva tuňák
20 dkg eidam
0 ks salátová okurka
1-2 ks bílá paprika
zálivka
150 g bílý jogurt
1 balíček salátová zálivka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme okapat. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bílou papriku očistíme, přepůlíme a nakrájíme na kostičky. Sýr eidam nakrájíme také na kostičky a podobně i rajčata. Lépe se mi krájela mini rajčata z vaničky, ale samozřejmě se dají použít i rajčata klasická.

  2. Všechny nakrájené ingredience dáme do větší mísy, protože lépe se v ní nakonec vše míchá. Do mísy dáme také uvařené těstoviny a promícháme. Otevřeme konzervu s tuňákem. Šťávu nevyhodíme, ale vlijeme na těstoviny. Obsah konzervy vidličkou trochu rozmačkáme a dáme do mísy. Použít se dají samozřejmě i sardinky nebo třeba tresčí játra, jak kdo má rád.

  3. V menší misce si připravíme zálivku. Použijeme bílý jogurt, do kterého vmícháme salátovou zálivku. Důkladně zamícháme, zálivku vlijeme do mísy a všechno spojíme dohromady. Pokud něco zbude, uchováme v lednici.

  4. Těstovinový salát se zeleninou a zálivkou můžeme jíst jak studený, tak i lehce ohřátý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!