Domácí zdravý chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
sůl
600 ml voda
voda
1 balíček droždí
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
2 lžičky mletý kmín
1 hrnek celozrnná mouka
1 hrnek špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrolíme ve vlažné vodě a přidáme lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme zbytek vlažné vody a olej. Všechnu mouku promícháme, přidáme sůl, kmín a kvásek. Umícháme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout

  2. Z vykynutého těsta utvoříme 2 bochánky, je-li těsto řidší, přidáme víc mouky,

  3. Chlebové bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a necháme 20 minut kynout. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 15 minutách přikryjeme alobalem a potíráme vodou s trochou soli. Domácí zdravý chléb pečeme asi 30 - 40 minut, potom ještě necháme dopéct bez alobalu na zlatou kůrku

  4. Domácí zdravý chléb nakrájíme a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!