Těstovinový salát s kousky tuňáka a zeleninou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 0,5 ks cibule 500 g rajče bazalka 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě oregano 1 konzerva sterilovaná kukuřice mletý černý pepř 0,5 balení těstoviny (vřetena) 100 g sýr lučina 1 balení černé olivy bez pecek
Postup Těstovinový salát s kousky tuňáka a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Do slané vody dáme vařit asi půl balení těstovin. Mezitím nakrájíme rajčata na menší kousky. Kdo má rád, může použít cherry rajčátka. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a olivy rozkrojíme na půlky
Těstoviny slijeme a promícháme pod studenou vodou. V míse smícháme těstoviny, olivy, rajčata, tuňáka, kukuřici a cibuli. Tuňáka můžeme použít ve vlastní šťávě nebo v rostlinném oleji. Do salátu můžeme přidat i trochu nálevu z oliv, kukuřice či oleje z tuňáka, aby to nebylo tak suché
Lučinu rozdělíme na malé kousky a pečlivě vmícháme do salátu. Sýr můžeme použít i balkánský, případně jiné salátové sýry. Nakonec posypeme podle chuti kořením. S oreganem a bazalkou nešetříme a podle chuti přidáme sůl a pepř
Těstovinový salát s kousky tuňáka a zeleninou podáváme vychlazený na listech ledového salátu. Ideální jako hlavní chod, protože těstoviny zasytí.