Těstovinový salát s kousky tuňáka a zeleninou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
0,5 ks cibule
500 g rajče
bazalka
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
oregano
1 konzerva sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
0,5 balení těstoviny (vřetena)
100 g sýr lučina
1 balení černé olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Do slané vody dáme vařit asi půl balení těstovin. Mezitím nakrájíme rajčata na menší kousky. Kdo má rád, může použít cherry rajčátka. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a olivy rozkrojíme na půlky

  2. Těstoviny slijeme a promícháme pod studenou vodou. V míse smícháme těstoviny, olivy, rajčata, tuňáka, kukuřici a cibuli. Tuňáka můžeme použít ve vlastní šťávě nebo v rostlinném oleji. Do salátu můžeme přidat i trochu nálevu z oliv, kukuřice či oleje z tuňáka, aby to nebylo tak suché

  3. Lučinu rozdělíme na malé kousky a pečlivě vmícháme do salátu. Sýr můžeme použít i balkánský, případně jiné salátové sýry. Nakonec posypeme podle chuti kořením. S oreganem a bazalkou nešetříme a podle chuti přidáme sůl a pepř

  4. Těstovinový salát s kousky tuňáka a zeleninou podáváme vychlazený na listech ledového salátu. Ideální jako hlavní chod, protože těstoviny zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!