Těstovinový salát s kedlubnou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce majonéza 200 ml zakysaná smetana olivový olej (Bertolli Extra Vergine) 3 ks jarní cibulka mletý černý pepř 200 g těstoviny (mušličky) 2 ks velká kedlubna
Postup Těstovinový salát s kedlubnou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Potom je propláchneme, zakápneme olejem a necháme vychladnout. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na co nejdelší nudličky. Cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na jemná kolečka. Část natě odložíme na ozdobu. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou
Těstoviny promícháme s kedlubnou a cibulkou. Vše spojíme zakysanou smetanou, podle chuti osolíme a opepříme
Těstovinový salát s kedlubnou podáváme dobře vychlazený. Zdobíme natí jarní cibulky, jako přílohu zvolíme tmavý chléb.