Neapolský salát s těstovinami recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
-
sůl
1 svazeček petrželka
1 svazeček pažitka
1 ks citron
pepř
150 ml bílé víno
300 ml olivový olej
čerstvá bazalka
4 ks velké rajče
listový salát
2 hrnky macaroni
450 g očištěné olihně
750 g vyloupané škeble
450 g vyloupané srdcovky
Postup Neapolský salát s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Všechny plody moře dáme do velké mísy, přelijeme vínem a polovinou olivového oleje a necháme 6 hodin rozležet
Plody moře povaříme 10 minut na mírném ohni a necháme vychladnout
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné
Scedíme je, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
Zhruba polovinu tekutiny, ve které se vařily plody moře, vylijeme. Do zbylé tekutiny vmícháme citronovou šťávu, pažitku, petrželku, zbývající olivový olej, sůl a pepř. Okapané těstoviny přidáme k plodům moře, přelijeme zálivkou a opatrně promícháme
Na dno salátových misek nebo mísy upravíme listy salátu (endivie, ledového salátu, římského salátu). Rajčata nakrájíme na čtvrtky nebo na plátky. Na listy salátu narovnáme těstoviny s plody moře, přidáme rajčata, ozdobíme snítkami bazalky a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny