Těstovinový buřtguláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
majoránka
kmín
1 ks špekáček
1 kostka bujón
stolní olej
mletá lahůdková paprika
250 g těstovinová kolínka
50 g mražená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme nakrájený špekáček, mraženou cibuli, kmín a papriku a nasucho promícháme. Pak přidáme tolik vody, kolik jsme zvyklí na vaření těstovin. Osolíme o něco méně než na klasický bramborový buřtguláš a přidáme kostku bujónu. Necháme vařit.

  2. Jakmile se vše provaří, ochutnáme a podle chuti přisolíme. Poté přidáme kolínka. Pokud jsme dali méně vody, musíme pravidelně míchat. Do téměř hotového těstovinového buřtguláše přidáme majoránku a stolní olej. Promícháme a necháme dojít.

  3. Těstovinový buřtguláš podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!