Čapíno - Cioppino z Kalifornie recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
90 dkg rajčata
20 dkg cibule
30 dkg celer
5 šálků voda
20 dkg rajčatový protlak
1 ks fenykl
45 dkg mušle
3 ks šalotka
90 dkg slávky
1 list bobkový list
3 lžíce olivový olej
1.5 šálek suché bílé víno
0,75 lžiček mletá sladká paprika
2 ks bílý chléb
90 dkg krabí maso
1.3 kg tilapie

Postup přípravy receptu

  1. Upozornění před přípravou polévky: Nepoužíváme slávky poškozené, otevřené a nejezme ty, které se po přípravě pokrmu neotevřou. Živé slávky reagují poklepem na ulitu. Pořádně je očistíme kartáčkem a odstraníme před přípravou vousy

  2. Zeleninu očistíme. Čerstvý fenykl nakrájíme na plátky, stejně tak oloupaný celer, oloupanou cibuli, šalotku a česnek

  3. Velký hrnec nahřejeme na střední teplotu. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájený fenykl, cibuli, šalotku a sůl, přidáme česnek, mletou papriku a smažíme ještě cca 2 minuty. Poté vmícháme rajský protlak, přidáme rajčata pokrájená na kostky i se šťávou, víno, vodu, na kousky nakrájené krabí maso (případně z krevet), celer a bobkový list. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na mírném ohni cca 30 minut, až se vůně promíchají

  4. Do polévky přidáme připravené očištěné slávky a opět přiklopíme. Ty by se měly po cca 5 minutách vaření otevírat. Nyní přichází na řadu vyloupané mušle a na větší kousky nakrájená tilapie či jiná podobná ryba. Čapíno - Cioppino z Kalifornie jemně vaříme a občas promícháme, až jsou slávky úplně otevřené. To by mělo trvat dalších 10 minut. Nyní polévku zkontrolujeme a zavřené slávky z ní vyjmeme i s bobkovým listem. Čapíno dochutíme solí a červenou paprikou podle potřeby

  5. Čapíno - Cioppino z Kalifornie podáváme s bílým čerstvým chlebem či bagetou. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!