Bábovka z červené řepy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 160 g cukr 180 ml olej 3 ks vejce 50 g čokoláda brusinková zavařenina 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 250 g červená řepa 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva máslo na vymazání mouka na vysypání 80 g holandské kakao
Postup Bábovka z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Řepu omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Až řepa vychladne, oloupeme ji a rozmixujeme, můžeme ji i nastrouhat
V míse smícháme hladkou mouku s kakaem, vanilkovým cukrem, kypřícím práškem a cukrem (nejlépe třtinovým). Poté přidáme rozmixovanou řepu, vejce a olej. Pořádně smícháme a nakonec přidáme na kousky nasekanou čokoládu
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C
Bábovku z červené řepy po vychladnutí nakrájíme a podáváme. Bábovka se dá namazat brusinkami a to jí dodá zajímavý nádech.