Bábovka z červené řepy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

160 g cukr
180 ml olej
3 ks vejce
50 g čokoláda
brusinková zavařenina
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
250 g červená řepa
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
mouka na vysypání
80 g holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Až řepa vychladne, oloupeme ji a rozmixujeme, můžeme ji i nastrouhat

  2. V míse smícháme hladkou mouku s kakaem, vanilkovým cukrem, kypřícím práškem a cukrem (nejlépe třtinovým). Poté přidáme rozmixovanou řepu, vejce a olej. Pořádně smícháme a nakonec přidáme na kousky nasekanou čokoládu

  3. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C

  4. Bábovku z červené řepy po vychladnutí nakrájíme a podáváme. Bábovka se dá namazat brusinkami a to jí dodá zajímavý nádech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!