Křehké jablečné řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
20 dkg máslo
2 lžíce mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
10 dkg cukr krupice
15 dkg cukr moučka
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
40 dkg polohrubá mouka
citronová šťáva
strouhaná jablka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme jablka. Můžeme použít čerstvá sladší jablka, která oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme citronovou šťávou. Pokud máme, použijeme zavařovaná strouhaná jablka

  2. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh

  3. Polohrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky, mléko a prášek do pečiva zpracujeme v těsto. Z toho 1/3 necháme uležet v lednici a 2/3 těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech můžeme samozřejmě i vymazat a vysypat. Na těsto poklademe vrstvu jablek a posypeme skořicí. Poklademe bílkovým sněhem. Zbytek těsta nastrouháme na hrubém struhadle a moučník posypeme

  4. Křehké jablečné řezy dáme péct do vyhřáté trouby, až je povrch pěkně růžový. Hotové jablečné řezy můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!