Křehké jablečné řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
4 ks vejce
20 dkg máslo
2 lžíce mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
10 dkg cukr krupice
15 dkg cukr moučka
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
40 dkg polohrubá mouka
citronová šťáva
strouhaná jablka
Postup Křehké jablečné řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme jablka. Můžeme použít čerstvá sladší jablka, která oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme citronovou šťávou. Pokud máme, použijeme zavařovaná strouhaná jablka
Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh
Polohrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky, mléko a prášek do pečiva zpracujeme v těsto. Z toho 1/3 necháme uležet v lednici a 2/3 těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech můžeme samozřejmě i vymazat a vysypat. Na těsto poklademe vrstvu jablek a posypeme skořicí. Poklademe bílkovým sněhem. Zbytek těsta nastrouháme na hrubém struhadle a moučník posypeme
Křehké jablečné řezy dáme péct do vyhřáté trouby, až je povrch pěkně růžový. Hotové jablečné řezy můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.