Teplé žemle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
60 g máslo
1-2 lžíce mléko
5 ks žemle
2 ks jarní cibulka
50 g tvrdý sýr
250 g šunkový salám
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
rajče nebo ředkvičky
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Na teplou pomazánku si na másle osmahneme jemně pokrájenou cibulku

  2. přidáme nakrájený salám, s trochou mléka rozšlehaná vejce. Opepříme

  3. osolíme, zasypeme posekanou petrželkou a všechno chvíli smažíme.

  4. Žemle rozpůlíme, naplníme teplou pomazánkou, poskládáme na vymazaný pekáček, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.

  5. Hotové teplé žemle ozdobíme lístky kudrnky a podáváme s rajčetem, ředkvičkou nebo jinou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!