Teplé žemle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 60 g máslo 1-2 lžíce mléko 5 ks žemle 2 ks jarní cibulka 50 g tvrdý sýr 250 g šunkový salám podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý černý pepř rajče nebo ředkvičky podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Teplé žemle recept
Postup přípravy receptu
-
Na teplou pomazánku si na másle osmahneme jemně pokrájenou cibulku
přidáme nakrájený salám, s trochou mléka rozšlehaná vejce. Opepříme
osolíme, zasypeme posekanou petrželkou a všechno chvíli smažíme.
Žemle rozpůlíme, naplníme teplou pomazánkou, poskládáme na vymazaný pekáček, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.
Hotové teplé žemle ozdobíme lístky kudrnky a podáváme s rajčetem, ředkvičkou nebo jinou zeleninou.