Teplé švestky s oříšky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 plátky máslo
rum
1/2 kg švestky
švestky
10 - 15 lžic mleté vlašské ořechy
2 - 3 lžíce třtinový cukr
mleté ořechy nebo třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky, které ještě napříč rozpůlíme

  2. Na pánvi necháme rozpustit máslo, vhodíme švestky a naprudko osmažíme. Švestky za stálého míchání zasypeme třtinovým cukrem, zakápneme rumem nebo jiným alkoholem a po krátkém osmahnutí přidáme i vlašské ořechy. Mícháme, dokud nevysmahneme všechnu šťávu, kterou švestky "pustily"

  3. Teplé švestky s oříšky podáváme ihned po přípravě, na talíři můžeme ještě přelít horkým švestkovým pudinkem, který si připravíme jako klasický pudink, ale mléko z půlky nahradíme šťávou ze švestkového kompotu. Na talířku můžeme teplé švestky ještě posypat mletými oříšky nebo třtinovým cukrem. Ozdobíme kousky nakrájené čerstvé švestky

  4. Pokud teplé švestky s oříšky připravujeme pro děti, vynecháme alkohol. Pro chuť je můžeme doplnit pár kapkami rumové tresti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!