Teplá cuketová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 snítky petrželka
1 ks cibule
300 g cuketa
kari
200 g sýr
mletý pepř
150 g anglická slanina
4-6 plátků toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Pokud má cuketa silnou slupku, tak ji oloupeme. Menší (mladé cukety) většinou loupat nemusíme. Cuketu a slaninu nakrájíme na maličké kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a také drobně pokrájíme

  2. Sýr nastrouháme, petrželku jemně nasekáme

  3. Na pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm vyškvaříme. Libovější slaninu pouze smažíme dozlatova. Přidáme česnek, cibuli a necháme zesklovatět, pak nasypeme do pánve i pokrájenou cuketu, kari, pepř a sůl. Společně smažíme, dokud cuketa také nezměkne a nezesklovatí. Nakonec do zeleninové směsi přimícháme sýr a jen krátce na mírném ohni mícháme

  4. V toastovači nebo v troubě opečeme potřebné množství toastového chleba a potřeme ho ještě teplou cuketovou pomazánkou. Posypeme nasekanou petrželkou. Teplou cuketovou pomazánku můžeme natřít i na jiné bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!