Tempura recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 l olej
150 g pórek
150 g žampiony
150 g kuřecí prsa
150 g zelená paprika
150 g hovězí svíčková
150 g vepřová kýta
150 g drůbeží játra
150 g zelené fazolky
omáčka
1 lžička cukr
1 špetka glutasol
2 lžíce sójová omáčka
1 sklenice dezertní víno
1 stroužek utřený česnek
2 lžíce silný kuřecí vývar
těstíčko
sůl
3 ks vejce
1 šálek hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso omyjeme a nakrájíme na kostky, játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Zeleninu podle potřeby zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky.

  2. Vejce rozšleháme s trochou vody, mírně osolíme a přimícháme mouku. Těstíčko dobře promícháme a žampiony v něm obalíme. Poté v těstíčku obalíme připravenou zeleninu. Nakonec obalujeme i kostky a plátky masa.

  3. Žampiony osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji, vyjmeme je a na stejném tuku osmažíme i zeleninu a kousky masa a vnitřností. Vše necháme okapat na ubrousku, abychom se zbavili přebytečného tuku.

  4. Mezitím si připravíme omáčku. V misce promícháme vývar, rozetřený česnek, glutasol, cukr, sójovou omáčku a dezertní víno.

  5. Smaženou zeleninu, houby i maso rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!