Oharková omáčka s hovězím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
250 ml smetana
40 g hladká mouka
750 g zadní hovězí
3 ks kyselé okurky
lák z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Mezi vyhlášené pochoutky jihomoravského regionu patřívaly znojemské okurky. Zdejší mikroklima se hodí k jejich pěstování, a tak měli místní dost materiálu k ladění dokonalého nálevu. Zatímco jinde se nakládají hlavně okurky hladké, na Znojemsku jsou populární okurky hruboostné neboli bradavičnaté s typickými výčnělky

  2. Hovězí maso vložíme do litru a půl osolené vroucí vody. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka, tedy asi dvě hodiny. Okurky nakrájíme na kostičky

  3. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, rozředíme ji půl litrem vývaru a chvíli povaříme. Pak vmícháme smetanu a nakrájené okurky. Osolíme a ochutíme lákem. Necháme pět minut probublávat a pak podáváme s masem nakrájeným na plátky

  4. Oharková omáčka s hovězím se může podávat s knedlíky nebo vařenými brambory

  5. Zdroj: REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA - VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA, vydal Smart Press, 2013


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!