Ohnivá vegetariánská rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks pórek
2 balíčky rýže
1 lžička kari
1 lžíce francouzská hořčice
2 lžíce olivový olej
1/2 dl zeleninový vývar
3 ks sterilované okurky
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 dl rajčatové pyré
1 balíček sójové kostky
1/2 sklenky sterilovaná kapie
1 balíček mražená zeleninová směs
2 lžíce sladká sojová omáčka
chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, stačím jim 15 minut. Poté je scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a po vychladnutí nakrájíme na drobnější kousky. Rýži uvaříme v osolené a kari dochucené vodě doměkka

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice povaříme 4 - 5 minut v osolené vodě, poté scedíme, vývar si ponecháme. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Sterilované okurky nakrájíme na menší kousky stejně jako sterilovanou kapii

  3. V hluboké a velké pánvi rozpálíme olej, nejprve osmahneme pórek, na něj přihodíme veškerou zeleninu, sóju a začneme dochucovat. Zakápneme sojovou omáčkou, posypeme mletou paprikou a chilli vločkami (podle chuti). Místo chilli vloček lze použít mleté chilli. Směs zalijeme trochou vývaru, rajčatovým pyré nebo kečupem, přidáme lžíci hořčice a pepř. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni asi 10 minut dusit, aby se chutě spojily. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a dobře vše promícháme

  4. Ohnivou vegetariánskou rýži podáváme jako hlavní chod. Může být více či méně pikantní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!