Telecí závitky La Loyere recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 2 lžíce smetana 6 lístků bazalka 2 ks šalotka 1 dl bílé víno 2 lžíce hladká mouka 4 lžíce petrželka kudrnka 4 ks tenčí malá cuketa 120 g lučina (žervé) 4 plátky telecí maso (150 g) podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Telecí závitky La Loyere recept
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a z obou stran lehce osolíme. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Cukety omyjeme a pokrájíme na půlcentimetrová kolečka. Lučinu smícháme se smetanou a ochutíme lehce solí, pepřem a přimícháme nasekanou bazalku. Šalotku očistíme a pokrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.
Osolené plátky masa potřeme směsí ze sýra, smetany a bazalky. Maso svineme do rolky a na konci ho sepneme párátkem. Uložíme na hodinu do chladničky. Poté co je vyjmeme z chladničky, poprášíme je moukou. V hluboké pánvi orestujeme telecí maso po všech stranách dozlatova.
Hotové telecí závitky vyjmeme a necháme okapat od přebytečného tuku na ubrousku.
Do zbývajícího oleje v pánvi vložíme kolečka cukety, chvilku je podusíme, vmícháme šalotku, podlijeme vínem, na to vložíme zpět závitky. Zakryjeme pokličkou a podusíme, než se víno vydusí..
Telecí závitky La Loyere podáváme s rýží nebo brambory.