Telecí závitky La Loyere recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 lžíce smetana
6 lístků bazalka
2 ks šalotka
1 dl bílé víno
2 lžíce hladká mouka
4 lžíce petrželka kudrnka
4 ks tenčí malá cuketa
120 g lučina (žervé)
4 plátky telecí maso (150 g)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a z obou stran lehce osolíme. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Cukety omyjeme a pokrájíme na půlcentimetrová kolečka. Lučinu smícháme se smetanou a ochutíme lehce solí, pepřem a přimícháme nasekanou bazalku. Šalotku očistíme a pokrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.

  2. Osolené plátky masa potřeme směsí ze sýra, smetany a bazalky. Maso svineme do rolky a na konci ho sepneme párátkem. Uložíme na hodinu do chladničky. Poté co je vyjmeme z chladničky, poprášíme je moukou. V hluboké pánvi orestujeme telecí maso po všech stranách dozlatova.

  3. Hotové telecí závitky vyjmeme a necháme okapat od přebytečného tuku na ubrousku.

  4. Do zbývajícího oleje v pánvi vložíme kolečka cukety, chvilku je podusíme, vmícháme šalotku, podlijeme vínem, na to vložíme zpět závitky. Zakryjeme pokličkou a podusíme, než se víno vydusí..

  5. Telecí závitky La Loyere podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!