Vejce do skla recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
paprika
pórek
okurka
1/2 ks malá cibule
1 lžíce tatarská omáčka
pažitka nebo petrželka
mletý černý pepř
cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme podle toho, jak jsme zvyklí. Já osobně mám rád u vajíčka tekutý žloutek, takže je vařím jen 4 minuty. Výsledný produkt je pak krásně tekutý a dá se v něm máčet rohlíček. Pokud vejce uvaříme natvrdo, tak to krásně drží a dá se použít i jako pomazánka na chlebíčky

  2. Ještě teplá vajíčka oloupeme a dáme do skleničky, případně jiné nádoby. Lžící rozdělíme na menší kousky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Osolíme, opepříme. Přidáme nakrájenou petrželku, tatarku a promícháme. Vejce do skla ozdobíme očištěnou a nakrájenou zeleninou a podáváme

  3. Rozpis je na 1 porci, ale množství si můžeme libovolně upravovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!