Telecí s omáčkou salsa verde recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Telecí s omáčkou salsa verde
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si tyto suroviny na omáčku:
60g nakrájené petrželky, 2 řezy z ančoviček v oleji, 1/2 lžíce kaparů, 1 nakrájená šalotka, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 6 velkých listů bazalky, 1/2 lžičky oregana, 125 ml panenského olivového oleje, pepř
Všechny suroviny na přípravu omáčky kromě olivového oleje rozmixujeme
Za chodu mixéru přidáváme postupně olivový olej, až dostaneme hustou hmotu. Přeneseme ji do misky, přikryjeme a vložíme
do chladničky
Telecí maso potřeme mírně olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Poté předehřejeme gril a maso opékáme asi 4 minuty. Obrátíme, potřeme olejem a grilujeme ještě další 3 minuty. Zapíchnutím vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené
Nakonec maso hezky upravíme na talíře (podobně jako na obrázku), doplníme omáčkou salsa verde, ozdobíme bazalkou nebo oreganem (dobromyslí) a podáváme. Zbylou omáčku předložíme k masu ve zvláštní misce
Zdroj: Slovart.cz