Telecí s omáčkou salsa verde recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
bazalka
oregano
pepř
4 ks telecí kotleta
olivový olej ochucený česnekem

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si tyto suroviny na omáčku:

  2. 60g nakrájené petrželky, 2 řezy z ančoviček v oleji, 1/2 lžíce kaparů, 1 nakrájená šalotka, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 6 velkých listů bazalky, 1/2 lžičky oregana, 125 ml panenského olivového oleje, pepř

  3. Všechny suroviny na přípravu omáčky kromě olivového oleje rozmixujeme

  4. Za chodu mixéru přidáváme postupně olivový olej, až dostaneme hustou hmotu. Přeneseme ji do misky, přikryjeme a vložíme

  5. do chladničky

  6. Telecí maso potřeme mírně olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Poté předehřejeme gril a maso opékáme asi 4 minuty. Obrátíme, potřeme olejem a grilujeme ještě další 3 minuty. Zapíchnutím vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené

  7. Nakonec maso hezky upravíme na talíře (podobně jako na obrázku), doplníme omáčkou salsa verde, ozdobíme bazalkou nebo oreganem (dobromyslí) a podáváme. Zbylou omáčku předložíme k masu ve zvláštní misce

  8. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!