Telecí medailonky na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
120 g cuketa
110 g mrkev
500 g telecí kýta
omáčka
sůl
2 lžíce máslo
4 snítky šalvěj
2 lžičky pálenka
1 ks velká cibule
mletý bílý pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
300 g lišky (houby)
na ozdobu
8 lístků šalvěj
příloha
250 g dlouhé nudle

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev i cuketu očistíme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Telecí maso nakrájíme na 8 plátků. Proužky zeleniny obtočíme kolem telecích plátků a konce spíchneme pomocí párátek.

  2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šalvěj propláchneme, osušíme a na jemno nasekáme. Lišky očistíme a překrájíme. Nudle vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 8 minut.

  3. Rozehřejeme máslo a cibuli s houbami přibližně 4 minuty podusíme. Podlijeme pálenkou (slivovicí) a smetanou a necháme projít varem. Pak vmícháme šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Připravené medailonky opékáme na rozpáleném oleji 3 - 4 minuty z každé strany, podle chuti přisolíme.

  5. Nudle rozdělíme na talíře, na ně upravíme maso, přelijeme houbovou omáčkou a ozdobíme lístkem šalvěje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!