Telecí játra s kari rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
250 g rýže
1 lžíce kari
125 ml sherry
olivový olej
mletý pepř
2 lžíce polohrubá mouka
500 ml zeleninový vývar
250 ml vývar z kostky
1 kg telecí játra
3 ks červená cibule
1 ks červená cibule
2 ks bílá paprika (slovenská)

Postup přípravy receptu

  1. Játra rozřízneme a necháme hodinu máčet ve studené vodě, přičemž každých 20 minut vodu vyměníme. Pak játra osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky

  2. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Na 4 lžících rozehřátého oleje vše orestujeme a zasypeme moukou, kterou krátce osmahneme. Za stálého míchání zalijeme vývarem a necháme při střední teplotě 10 minut provařit

  3. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Zasypeme kari, které necháme zpěnit. Přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vývarem. Promícháme a pod poklicí na střední plamen vaříme 20 minut

  4. Rozpálíme čtyři lžíce oleje a postupně na něm za stálého obracení opečeme játra. Snížíme teplotu, necháme ještě 3 minuty dopékat a poté játra osolíme i opeříme, promícháme a vyndáme z oleje. Do výpeku přilijeme sherry, vmícháme cibulovo-paprikovou omáčku a vše prohřejeme

  5. Na talíře rozdělíme játra i kari rýži a vše zalijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!