Tatranková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
300 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
2 ks čoko tatranka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny. Přidáme nastrouhané tatranky. Nakonec do těsta vmícháme mouku s práškem do pečiva a mlékem. Vymícháme hladké těsto.

  2. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Vlijeme tatrankové těsto a pečeme ve vyhřáté troubě.

  3. Tatrankovou bábovku vyklopíme z formy a podáváme. Je dobrá studená, ale i teplá, nikoliv však horká. Podle chuti tatrankovou bábovku ještě posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!