Tatranková bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 250 g máslo 300 ml mléko 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr moučka 350 g polohrubá mouka 2 ks čoko tatranka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Tatranková bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny. Přidáme nastrouhané tatranky. Nakonec do těsta vmícháme mouku s práškem do pečiva a mlékem. Vymícháme hladké těsto.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Vlijeme tatrankové těsto a pečeme ve vyhřáté troubě.
Tatrankovou bábovku vyklopíme z formy a podáváme. Je dobrá studená, ale i teplá, nikoliv však horká. Podle chuti tatrankovou bábovku ještě posypeme moučkovým cukrem.