Tatarský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
5 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 kg cibule
20 g kmín
3 lžičky vegeta
4 lžičky hladká mouka
1 lžička černý pepř
1 kg hovězí kližka
1 šálek tatarská omáčka
100 g mletá sladká paprika
2 kostky bujon
tekuté maggi koření

Postup přípravy receptu

  1. Glejovku (hovězí kližku) nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

  2. Maso a cibuli osmažíme spolu s kávovou lžičkou cukru na tuku dozlatova. Přidáme maso, sůl, koření a orestujeme na tuku. Zasypeme červenou paprikou, přidáme kmín a prolisovaný česnek. Podlijeme vlažnou vodou s rozpuštěnými bujony a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení doléváme do tatarského guláše vodu a občas mícháme. Dusíme asi hodinu.

  3. Když je maso měkké, tatarský guláš zahustíme moukou, dochutíme vegetou a pár kapkami maggi. Všechno znovu převaříme, stačí asi 10 minut.

  4. Při podávání tatarského guláše přelijeme maso tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!