Tatarský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 5 stroužků česnek 1 lžička sůl 1 kg cibule 20 g kmín 3 lžičky vegeta 4 lžičky hladká mouka 1 lžička černý pepř 1 kg hovězí kližka 1 šálek tatarská omáčka 100 g mletá sladká paprika 2 kostky bujon tekuté maggi koření
Postup Tatarský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Glejovku (hovězí kližku) nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
Maso a cibuli osmažíme spolu s kávovou lžičkou cukru na tuku dozlatova. Přidáme maso, sůl, koření a orestujeme na tuku. Zasypeme červenou paprikou, přidáme kmín a prolisovaný česnek. Podlijeme vlažnou vodou s rozpuštěnými bujony a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení doléváme do tatarského guláše vodu a občas mícháme. Dusíme asi hodinu.
Když je maso měkké, tatarský guláš zahustíme moukou, dochutíme vegetou a pár kapkami maggi. Všechno znovu převaříme, stačí asi 10 minut.
Při podávání tatarského guláše přelijeme maso tatarskou omáčkou.