Smažené kuře s mandlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
100 - 130 g strouhanka
3 lžíce solamyl
100 ml smetana
1 ks kuře
1 lžíce olivový olej
2 kelímky bílý jogurt
olej na smažení
100 g mandlové lupínky
1 lžíce kořenící směs tandoorri

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Jogurt rozšleháme se smetanou, olejem a kořenící směsí tandoori

  2. Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na šest porcí (s kůží) a prosolíme. Maso vložíme do marinády, řádně promícháme a necháme přes noc odležet

  3. Vejce rozklepneme, osolíme a prošleháme se solamylem. Strouhanku promícháme s mandlovými lupínky. Porce kuřete osušíme a namáčíme ve šlehaných vejcích a promíchané strouhance. Kuře smažíme ve vyšší vrstvě oleje velmi pozvolna, aby se mandle nepřipekly. Osmažené porce kuřete přendáme do pekáče a dopékáme v troubě asi 15 - 20 minut při teplotě 190 °C

  4. Smažené kuře podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky a čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!