Tatarský biftek ve vaječné omeletě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
náplň
1 špetka sůl
1 ks vejce
0 ks cibule
3 cl hořčice
1-2 ks šalotka
100 g mleté hovězí maso
3 lžíce worcesterská omáčka
na ozdobu
0.5 ks hermelín

Postup přípravy receptu

  1. Rozděláme si mleté maso a smícháme ho s nasekanou šalotkou, worcesterskou omáčkou, hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem a solí.

  2. Poté si uděláme vaječnou omeletu. Vejce rozšleháme se solí a opečeme. Pěkně propečenou omeletu rozkrojíme na půl. Pak na jednu z polovin namažeme masovou směs (jde to ztuha) a přiklopíme druhou polovinu.

  3. A máme skoro hotový pokrm. Pokud tatarský biftek ve vaječné omeletě chceme zkrášlit, tak si z hermelínu vyřežeme dva trojúhelníčky a jednu nudličku, které budou předvádět oči a nos. Jako pusa poslouží půlkruh z omelety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!