Tatarský biftek ve vaječné omeletě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
náplň
1 špetka sůl
1 ks vejce
0 ks cibule
3 cl hořčice
1-2 ks šalotka
100 g mleté hovězí maso
3 lžíce worcesterská omáčka
na ozdobu
0.5 ks hermelín
Postup Tatarský biftek ve vaječné omeletě recept
Postup přípravy receptu
-
Rozděláme si mleté maso a smícháme ho s nasekanou šalotkou, worcesterskou omáčkou, hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem a solí.
Poté si uděláme vaječnou omeletu. Vejce rozšleháme se solí a opečeme. Pěkně propečenou omeletu rozkrojíme na půl. Pak na jednu z polovin namažeme masovou směs (jde to ztuha) a přiklopíme druhou polovinu.
A máme skoro hotový pokrm. Pokud tatarský biftek ve vaječné omeletě chceme zkrášlit, tak si z hermelínu vyřežeme dva trojúhelníčky a jednu nudličku, které budou předvádět oči a nos. Jako pusa poslouží půlkruh z omelety.