Tatarský biftek ve vaječné omeletě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce náplň 1 špetka sůl 1 ks vejce 0 ks cibule 3 cl hořčice 1-2 ks šalotka 100 g mleté hovězí maso 3 lžíce worcesterská omáčka na ozdobu 0.5 ks hermelín
Postup Tatarský biftek ve vaječné omeletě recept
Postup přípravy receptu
-
Rozděláme si mleté maso a smícháme ho s nasekanou šalotkou, worcesterskou omáčkou, hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem a solí.
Poté si uděláme vaječnou omeletu. Vejce rozšleháme se solí a opečeme. Pěkně propečenou omeletu rozkrojíme na půl. Pak na jednu z polovin namažeme masovou směs (jde to ztuha) a přiklopíme druhou polovinu.
A máme skoro hotový pokrm. Pokud tatarský biftek ve vaječné omeletě chceme zkrášlit, tak si z hermelínu vyřežeme dva trojúhelníčky a jednu nudličku, které budou předvádět oči a nos. Jako pusa poslouží půlkruh z omelety.