Vepřová panenka se sýrovou krustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
3 lžíce máslo
100 g eidam
olivový olej
mandlové lupínky
2 ks vepřová panenka
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
3 plátky bílý toastový chléb
zelené olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, v jejím středu nožem prořízneme otvor, který naplníme zelenými olivami bez pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Obě naplněné panenky přendáme do pekáčku a přelijeme výpekem

  2. Toastový chléb opečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na drobné kostičky. Mandlové lupínky rozdrtíme spolu s usekanou petrželkou a lžící oleje v hmoždíři, až je směs hladká. Tuto směs promícháme s nakrájeným toastovým chlebem, nastrouhaným sýrem a máslem, osolíme, opeříme a rozložíme na panenku v pekáčku

  3. Plněnou vepřovou panenku zapékáme při střední teplotě přibližně 20 - 25 minut. Během pečení maso podléváme vývarem

  4. Zapečenou vepřovou panenku plněnou olivami podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory upravené podle vlastní obliby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!