Vepřová panenka se sýrovou krustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 3 lžíce máslo 100 g eidam olivový olej mandlové lupínky 2 ks vepřová panenka 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 3 plátky bílý toastový chléb zelené olivy bez pecek
Postup Vepřová panenka se sýrovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, v jejím středu nožem prořízneme otvor, který naplníme zelenými olivami bez pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Obě naplněné panenky přendáme do pekáčku a přelijeme výpekem
Toastový chléb opečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na drobné kostičky. Mandlové lupínky rozdrtíme spolu s usekanou petrželkou a lžící oleje v hmoždíři, až je směs hladká. Tuto směs promícháme s nakrájeným toastovým chlebem, nastrouhaným sýrem a máslem, osolíme, opeříme a rozložíme na panenku v pekáčku
Plněnou vepřovou panenku zapékáme při střední teplotě přibližně 20 - 25 minut. Během pečení maso podléváme vývarem
Zapečenou vepřovou panenku plněnou olivami podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory upravené podle vlastní obliby.