Tagliatelle s kuřecím masem a smetanovým pestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuřecí prsa
2-3 lžíce bazalkové pesto
1 kelímek smetana na vaření
2 porce tagliatelle
podle potřeby
olej
škrob
podle chuti
sůl
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na menší plátky nebo nudličky. Maso osolíme a obalíme ve škrobu, aby při restování neztratilo maso šťávu. Rychle ho orestujeme na rozpáleném olivovém nebo slunečnicovém oleji. Když je maso hotové, vyndáme jej z pánve a pustíme se do přípravy omáčky.

  2. Do pánve dáme 2 - 3 polévkové lžíce pesta a nalijeme smetanu. Společně svaříme, až je omáčka hustá. Do hotové omáčky vložíme maso, prohřejeme a popřípadě dochutíme solí.

  3. Tagliatelle uvaříme podle návodu a smícháme se smetanovou omáčkou. Tagliatelle s kuřecím masem a smetanovým pestem můžeme posypat parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!