Tagliatelle s cuketou na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 - 2 dl voda
1/2 ks cuketa
200 g houby
100 g eidam
2 - 3 lžičky provensálské koření
100 g uzené
300 g tagliatelle
Postup Tagliatelle s cuketou na houbách
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit vodu na těstoviny. Je vhodné do ní přidat lžičku oleje, aby se po uvaření těstoviny neslepily
Zároveň si dáme nahřát WOK pánev
Než se nám začne vařit voda a pánev ohřeje, nakrájíme si kousek uzeného, čerstvé houby (můžeme použít i žampiony) nebo si přichystáme houby mražené, nakrájíme si na proužky cibuli a na větší kousky oloupanou cuketu
Do vroucí vody vsypeme těstoviny – tagliatelle
Na zahřátou pánev vložíme nejprve uzené, po krátkém orestování přidáme houby, cibuli a cuketu. Promícháme s provensálským kořením, mírně osolíme, zaprášíme solamylem a dobře promícháme. Necháme krátce orestovat, pak přidáme vodu a znovu zamícháme. Během prohřívání prohazujeme směs dřevěnými vidličkami
Na talíř servírujeme těstoviny do tvaru hnízda a přidáme směs cukety s houbami a uzeným. Těstoviny posypeme jemně strouhaným sýrem.