Tagliatelle s cuketou na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 - 2 dl voda
1/2 ks cuketa
200 g houby
100 g eidam
2 - 3 lžičky provensálské koření
100 g uzené
300 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit vodu na těstoviny. Je vhodné do ní přidat lžičku oleje, aby se po uvaření těstoviny neslepily

  2. Zároveň si dáme nahřát WOK pánev

  3. Než se nám začne vařit voda a pánev ohřeje, nakrájíme si kousek uzeného, čerstvé houby (můžeme použít i žampiony) nebo si přichystáme houby mražené, nakrájíme si na proužky cibuli a na větší kousky oloupanou cuketu

  4. Do vroucí vody vsypeme těstoviny – tagliatelle

  5. Na zahřátou pánev vložíme nejprve uzené, po krátkém orestování přidáme houby, cibuli a cuketu. Promícháme s provensálským kořením, mírně osolíme, zaprášíme solamylem a dobře promícháme. Necháme krátce orestovat, pak přidáme vodu a znovu zamícháme. Během prohřívání prohazujeme směs dřevěnými vidličkami

  6. Na talíř servírujeme těstoviny do tvaru hnízda a přidáme směs cukety s houbami a uzeným. Těstoviny posypeme jemně strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!