Jemné čokoládové kostky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
2 lžičky prášek do pečiva
4 dl cukr krupice
4 dl hladká mouka
200 g hořká čokoláda
lískové ořechy
200 g lískové oříšky
200 g mléčná nebo hořká čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrůlku rozehřejeme 200 g čokolády, máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout

  2. Vejce s krupicovým cukrem vyšleháme do světlé pěny, přilijeme tuk, čokoládu a dobře promícháme. Lískové oříšky nasekáme a vmícháme je do připravené směsi. Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a po troškách přisypáváme tak, aby se nevytvořily hrudky

  3. Vzniklé těsto přemístíme do obdélníkové formy o rozměrech asi 30 x 40 cm vyložené pečícím papírem. Pečeme ve střední části trouby asi 25 minut. Hotový čokoládový moučník by měl být na povrchu pevný a uvnitř kyprý

  4. Čokoládu rozehřejeme a moučník potřeme. Podle chuti můžeme ještě zasypat nastrouhanou čokoládou nebo oříšky

  5. Jemné čokoládové kostky jsou výborné ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!