Jemné čokoládové kostky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 g máslo 2 lžičky prášek do pečiva 4 dl cukr krupice 4 dl hladká mouka 200 g hořká čokoláda lískové ořechy 200 g lískové oříšky 200 g mléčná nebo hořká čokoládová poleva
Postup Jemné čokoládové kostky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrůlku rozehřejeme 200 g čokolády, máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout
Vejce s krupicovým cukrem vyšleháme do světlé pěny, přilijeme tuk, čokoládu a dobře promícháme. Lískové oříšky nasekáme a vmícháme je do připravené směsi. Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a po troškách přisypáváme tak, aby se nevytvořily hrudky
Vzniklé těsto přemístíme do obdélníkové formy o rozměrech asi 30 x 40 cm vyložené pečícím papírem. Pečeme ve střední části trouby asi 25 minut. Hotový čokoládový moučník by měl být na povrchu pevný a uvnitř kyprý
Čokoládu rozehřejeme a moučník potřeme. Podle chuti můžeme ještě zasypat nastrouhanou čokoládou nebo oříšky
Jemné čokoládové kostky jsou výborné ke kávě.