Tagliatelle s brokolicí a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
140 g smetana
250 g brokolice
2 svazky šalotka
4 lžičky parmazán
300 g žampiony
400 g těstoviny tagliatelle
1 lžička solčanka
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a povaříme ve slané vodě maximálně 5 minut. Když je brokolice uvařená, slijeme ji a ještě propláchneme studenou vodou, aby neztratila barvu. Zatím oloupeme žampiony a nakrájíme je na osminky, šalotky očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Máslo rozehřejeme v hrnci, zpěníme cibulku, přidáme a osmažíme žampiony a zalijeme asi 200 - 300 ml vody. Vše dusíme v nezakrytém hrnci. Směs dochutíme pepřem a solčankou. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a nakonec ještě vmícháme nastrouhaný parmazán.

  3. V osolené vodě uvaříme těstoviny tagliatelle podle návodu. Uvařené těstoviny scedíme.

  4. Brokolici vmícháme do omáčky, kterou přelijeme hotové těstoviny a nakonec dozdobíme strouhaným parmazánem. Tagliatelle s brokolicí a houbami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!