Tagliatelle s brokolicí a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 140 g smetana 250 g brokolice 2 svazky šalotka 4 lžičky parmazán 300 g žampiony 400 g těstoviny tagliatelle 1 lžička solčanka podle chuti sůl mletý pepř na ozdobu parmazán
Postup Tagliatelle s brokolicí a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a povaříme ve slané vodě maximálně 5 minut. Když je brokolice uvařená, slijeme ji a ještě propláchneme studenou vodou, aby neztratila barvu. Zatím oloupeme žampiony a nakrájíme je na osminky, šalotky očistíme a nakrájíme nadrobno.
Máslo rozehřejeme v hrnci, zpěníme cibulku, přidáme a osmažíme žampiony a zalijeme asi 200 - 300 ml vody. Vše dusíme v nezakrytém hrnci. Směs dochutíme pepřem a solčankou. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a nakonec ještě vmícháme nastrouhaný parmazán.
V osolené vodě uvaříme těstoviny tagliatelle podle návodu. Uvařené těstoviny scedíme.
Brokolici vmícháme do omáčky, kterou přelijeme hotové těstoviny a nakonec dozdobíme strouhaným parmazánem. Tagliatelle s brokolicí a houbami ihned podáváme.